Проект RAISE UP

Международни синдикални партньори обединяват усилия и общи действия за съвместни решения на проблема

Федерацията на независимите синдикати от земеделието организира транснационален семинар „RAISEUP“,

фокусиран върху противодействието на недекларираната заетост в сектор земеделие, в контекста на социалните иновации, които са приоритет за ЕС в настоящия програмен период. Международната работна среща ще се проведе на 10 и 11 май 2018г. в хотел „Рамада Пловдив Тримонциум”, гр. Пловдив. Участие в семинара ще вземат Президентът на Конфедерацията на независимите синдикати в България /КНСБ/ Пламен Димитров, Генералният секретар на Европейската федерация на синдикатите от земеделие, храни и теризъм /EFFAT/Арнд Спан, заместник-министър на труда и социалната политика, народни представители, евродепутати, представители от Главна инспекция по труда /ГИТ/ и Национална агенция за приходите /НАП/, неправителствени организации, експерти и синдикалисти от Италия, Австрия, Германия, Белгия, Чехия, Македония, Сърбия и България.

#PayRise – Кампания за увеличаване на доходите

Транснационалната среща в Пловдив съвпада с европейската седмица на работното място за повишаване на доходите в земеделието в страните от Югоизточна Европа и кампанията за повишаване на доходите #PayRise.

„И ние от своя страна ще се опитаме да привлечем общественото внимание върху недопустимо ниските заплати на работниците в земеделието и тежките условия на труд в този отрасъл, както и да изразим непримиримостта си към двойните стандарти и неспазването на трудовите стандарти за сметка на обогатяване и развиване на сектора с най-голяма финансова подкрепа от европейски обществени средства като реализираме една наша инициатива в рамките на международния семинар в Пловдив.“, заяви Валентина Васильонова.

Тя поясни, че участници по проекта ще посетят конкретни земеделски стопанства и ще проведат срещи с работниците на 11 май, в рамките на европейската и национална кампанияза увеличение на доходите за достойно заплащане и достойни условия на труд на всяко работно място #PayRise.

повече информация в прикачения файл


Недекларираният труд в земеделието - мит или реалност

Проект RAISE UP

VS/2013/001/0407

VS/2012/003/0305

Сфери на дейност

Да си част от тази организация е въпрос на гражданска позиция и отговорност.

Ако се хващаш на работа в чужбина...

Провери за нередности